Den Helder,  maart 2009

 

Lieve vrienden van Tulong Natividad,

 

Gen. 22:17 “Ik de Here, zal u rijkelijk zegenen”

 

Het jaar 2009 heeft al vaste stappen gezet en als er iets nodig dan is het wel de bovenstaande tekst.

Want alles omheen is aan het schudden, wat vast en zeker was, is nu onzeker, wat een voorrecht is dan, dat wij het leven, een carrière, behoud van een baan en zelfs de dood in Zijn handen kunnen leggen, waardoor we over het vaste vertrouwen beschikken dat Hij ons hierdoor zal leiden en rijkelijk zal zegenen.

 

  

Day-Care

Ook wij hebben dit in de afgelopen twee maanden ervaren, zo mochten wij ons derde klein dochter Malina Marianka Efai op 29 januari 2009 deze wereld verwelkomen. De volgende dag reisde Emy naar Eindhoven af om het goede nieuws aan Oma van Polen te vertellen. Mijn moeder verkeerde al enkele weken in een terminale fase, maar het goede nieuws gaf een uiting van haar geloof, haar lippen bewogen zachtjes nauwelijks hoorbaar, God wat bent U groot, wat bent U goed. Twee dagen later op 1 februari 2009 is zij vredig ingeslapen en heeft haar intrek genomen bij haar Hemelse Vader die haar zo lief en dierbaar was. Wij als familie hebben op een fijne wijze van haar afscheid kunnen nemen. Omdat wij in haar leven zagen, dat alles wat het leven ook brengt, door Hem overwonnen is, is dit ook voor ons een tot ziens, wij zullen elkaar weerzien!

 

Met de gemeente Touching lives Natividad gaat het goed het aantal mensen neemt verder toe. De voorganger vertelde ons dat broeder Webster, die zijn werkcontract in Qatar van drie jaar heeft beëindigd, zich voorgoed weer in de Filipijnen wil vestigen. Twee jaar geleden heeft hij gedurende zijn vakantieperiode in het dorp, de gemeente geleid met heerlijke lofprijs en aanbidding, maar de Heer legde het hem op het hart, de voorganger te gaan ondersteunen en samen met hem de gemeente te dienen.

Wat een zegen, God heeft voorzien in een Jozua, wat is onze God een geweldige voorziener.

 

 

                                                 Toiletgebouw

 

Wastafel toiletgebouw

 

                                            Toiletten en douche 

 

We bidden al een tijdje dat we wat aan het vervoersprobleem kunnen gaan doen.  Zodat we mensen kunnen halen en brengen die naar de samenkomst willen, die van andere omliggende dorpen komen. God is een verhoorder van gebed,  ze hebben het van een broeder uit de moedergemeente een vervoermiddel gekregen, het is geen nieuwe, misschien wel 7e hands. Het is een minilaadbus met 10 zitplaatsen.

Maar er moet wel het een en ander aan worden vervangen, een nieuwe koppeling, onderstelveren en schokbrekers etc. maar in dit alles zeggen zij dank u Heer.

 

Het gebouw, dat is de toiletgroep en de twee zondagschoolklassen krijgt steeds meer vorm, al hoewel het nog lang niet af is, zijn zij er nu al erg trots op, als je nu naar het toilet wilt moet toch eerst nog even water halen, o, ja bijna vergeten, er zijn ook nog geen wc brillen

Gelukkig gaan ze in de Filipijnen nu naar de zomer toe, dus met de regen valt het mee, tevens geeft het ons de gelegenheid om voor dakspanten en dakplaten te gaan sparen. Zodat het dicht is als het regenseizoen gaat beginnen.

 

 

Kleding uit zoeken

 

Een van de nieuwe gebedspunten is een beamer, broeder Webster heeft bij terugkeer naar de Filipijnen in Qatar een laptop gekocht die geschikt is voor de presentatie lofprijs en aanbidding liederen, maar ze nog geen beamer, deze kost ongeveer 500 euro, ze hebben ons gevraagd of we willen meehelpen sparen, u begrijpt het al, ik kan hier geen nee tegen zeggen. Ik geloof dat Hij, ook hierin rijkelijk zal voorzien, amen!  

 

Gebedspunten:

 

· Geestelijke en lichamelijke gezondheid van de broeders en zusters in de gemeente.

· Geestelijke verdieping en volwassenheid in Hem.

· Wilt u meebidden om geld voor een Bea-mer.

· Wijsheid in het zoeken naar dakmateriaal voor de zondagschoolklasjes en de toiletgroep.

· Wander gaat 9 april naar de specialist. Hij hoopt op een operatie op korte termijn.

· Voorbereidingen om in september naar de Filipijnen te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                             Zanggroepje

 

 

 

Graag hadden we jullie met deze brief ook willen informeren over de financiën van 2008. We hebben besloten om dit verslag afzonderlijk te verzenden.