Den Helder Juni 2007

Lieve vrienden van Tulong Natividad.

Ps  127:1    "Als de Here het huis bouwt, snel vorderend het werken van Zijn bouwers." (Vertaling Wander)

Op de eerste plaats alle dank en eer en glorie aan onze Hemelse Vader die door jullie heen dit stand heeft gebracht. Wij willen u bedanken voor de gebeden, en wat God door jullie heen heeft geantwoord om het tijdelijkenonderkomen voor de kleine gemeente in Natividad te kunnen bouwen.

Het enthousiasme van de gemeenteleden was zo groot toen zij hoorden dat er gebouwd kon gaan worden, iedereen wilde graag helpen mannen en vrouwen en zelfs kinderen hielpen mee, het was een vreugde dit op de foto's te zien.

Ze waren trots en wilden zelf graag het cement voor de vloer betalen. De eerste samenkomst in het tijdelijk onderkomen kwamen bijna honderd mensen, geweldig he? De voorganger hoorde hen zeggen "Nu kunnen we ons vrijuit uitten naar de Heer".

Voor wat betreft mijn ogen is er nog weinig veranderd. Wel hebben we een aanvraag voor een tweede mening aangevraagd in het Leidse Universitair Medisch Centrum, maar tot op heden is daar nog niets van vernomen. We hebben het besluit genomen niet afhankelijk te zijn van hen, maar van Hem.

De realisering van het onderkomen is voor ons tot inspiratie en verlangen van ons hart om weer terug te gaan. We zijn dan ook in geloof bij diverse reisbureaus wezen vragen wat een jaarticket kost, en God heeft voorzien, hallelujah! Over drie maanden zullen we gaan vertrekken.

In de Filipijnen reageren ze anders, zij zeggen als wij de dagen van de kalender konden afscheuren, dan zouden we dat doen. Door de telefoon zeiden ze, voor ons is het aftellen begonnen. De vertrekdatum staat op 3 september 2007 en keren medio juni 2008 terug naar Nederland.

De bedoeling is om tijdens ons verblijf daar het project wind/watermolen te realiseren en een begin te maken met een functioneel gebouw. Ons geloof hiervoor is groot, wat zijn oorsprong vindt vanuit Hem. Net als hier, is ook het klimaat in de Filipijnen aan het veranderen, het wordt extremer, soms heter en kouder en natter. We bidden dat het ons niet lichamelijk tot last zal zijn. Onze gezondheid is hierbij van groot belang, daarom vragen we u nadrukkelijk elke dag voor ins te bidden.

Alles in deze wereld draait gewoon door, zo ook op de Filipijnen, de schoolvakantie is daar bijna weer voorbij, de lagere school gaat 11 juni weer beginnen. Ter ondersteuning van 8 kinderen die naar de lagere school gaan, is geld overgemaakt om een schooluniform, schoolbenodigdheden te kopen en om schoolgeld te betalen. De ouders willen u hartelijk bedanken voor wat jullie voor hun kinderen betekenen.

Nu het nog de droge periode is, zo aan het einde van de zomerperiode, is het een goede gelegenheid om wat truckladingen met zand uit de rivier te laten komen voor een latere bouw.

Want als het regenseizoen begint, stromen de rivieren vrij snel over en kun je niet meer over metselzand beschikken en kan er niet meer gebouwd worden.

We zijn alweer aan de zesde maand van dit jaar begonnen, we zeggen tegen elkaar wat gaat de tijd toch hard. De laatste celgroep-avonden van dit seizoen

worden gepland, kinderen van hier beginnen aan hun schoolreisje, nog even en het is weer zomervakantie.

Wat is het toch heerlijk dat onze Hemelse Vader nooit op vakantie gaat, of even afwezig is of zelfs slaapt (Ps. 121:4). Wat geven die woorden aan ons een rust en kunnen we de zorgen van alle dag en zelfs de beperktheid van ons mens-zijn aan Hem "Die de onveranderlijke is tot in eeuwigheid" geven.

Lieve vrienden, ons rest jullie allemaal Gods zegenen nabijheid tijdens de fijne vakantie toe te wensen, we spreken af dat we elkaar, voordat we vertrekken, nog eenmaal zullen zien. Daarvoor hebben wij de volgende datum uitgekozen:

Zaterdag 18 augustus 2007,

van 14:00 - 16:00 uur,

in de kleine zaal van het Berea gebouw,

A.R. Verschoorlaan 11

te Den Helder

WE  (Wander & Emy van Polen)